Mis on NFT ?

Erinevalt dollaritest, aktsiatest, bitcoinidest või kullast, mis on muutlikud varad, kujutavad "fikseeritud" NFT-varad ainulaadseid esemeid. Immutable Tokens (NFT) on füüsilises maailmas kogutavate asjade digitaalne esitus.

Sinu käes olev bitcoin ja kellegi teise käes olev bitcoin on sama väärtusega. Kuid pidage meeles, et igal bitcoinil on erinev väärtus. See on NFT varade olemus. Kuigi neid on palju rohkem kui sama, on teada, milline neist on originaal ja omaniku isik. NFT-d on näiteks digitaalsed kunstiteosed, spordikaardid, Interneti-domeeninimed või krüptoraha jaoks kasutatavad rahakotinimed.

Muutumatuid märke (NFT) kasutatakse nende omaduste tõttu tavaliselt autoriõigustega kaitstud toodete loomiseks. Näiteks kui kunstnik loob kunstiteose fikseeritud märgina (NFT), saab kunstnik iga toote müügi eest passiivset tulu.

NFT-d on digitaalsed sertifikaadid, mis on seotud unikaalsete digitaalsete varadega, mis on registreeritud plokiahelas autentsuse kontrollimiseks ja omandiõiguse kinnitamiseks ostjatele. NFT väärtus tuleneb selle ainulaadsusest.

Mittelenduvad märgid on spetsiaalselt loodud hõlpsaks tuvastamiseks ja kontrollimiseks. Need digitaalsed varad, mis tavaliselt luuakse Ethereumi infrastruktuuris, luuakse vastavalt ERC-721 ja ERC-1155 žetoonide standarditele.

ERC-1155 standard pakub ka võimalust töötada uute võimalustega. See tähendab, et NFT-de plokiahelad, mis on unikaalsed varad, ühilduvad üksteisega ja neid saab hõlpsasti erinevate rakenduste vahel üle kanda. Lisaks Ethereumi infrastruktuurile on Eose, Neo ja Troni arendajad NFT moodustamise edendamiseks välja andnud oma märgistandardid.

Esimesed Ethereumil põhinevad NFT-d ilmusid 2015. aastal. CryptoKitties sai esimest korda nime 2017. aastal tänu non-changeable token (NFT) tehnoloogiale.

Fikseeritud märgidel on kolm peamist funktsiooni.

1. Jagamatu;

2. kõigutamatu;

3. Kontrollitav.