Mis on plokiahel ?

Blockchain on suur platvorm, mis salvestab kahe osapoole vahelisi tehinguid tõhusalt, kontrollitavalt, püsivalt ja mida ei saa muuta.

Kuidas Blockchain töötab

Blockchain põhineb iga toimingu või liikumise lisamisel süsteemi uue "plokina", mistõttu platvorm kasvab pidevalt. Iga plokk on seotud selle eelkäijate ja järglastega. Plokid kontrollivad tehingute täpset aega ja järjestust. Plokid on üksteisega kindlalt ühendatud, et vältida ühegi ploki asendamist või teise ploki sisestamist kahe olemasoleva ploki vahele.

Tehingud blokeeritakse plokiahelas (plokiahelas), mis on muutumatu ahel. Iga uus plokk nõuab eelmise ploki kinnitamist. See annab plokiahelale muutmisel väga kergesti äratuntava struktuuri. Selle tulemusena loob see platvormi, kus keegi ei saa sekkuda ning teie ja teised kasutajad saavad usaldada.

Plokiahela eelised

Igaüks võib kasutada: Teisisõnu, reeglina võib iga inimene siseneda süsteemi ilma loata või nõusolekuta. Iga kasutaja logitakse sisse oma identifitseerimisvõtmetega

Infoturve: kõik süsteemi kasutajad tuvastatakse võrgu privaatsete või avalike võtmete abil. Need võtmed, teisisõnu paroolid, luuakse spetsiaalsete algoritmide abil. Samamoodi on nende algoritmidega tagatud tehingute konfidentsiaalsus ja ligipääsmatus kolmandatele isikutele.

Tugevam turvalisus: andmete õigsuses peavad kokku leppima kõik võrguliikmed ning neid ei saa kuidagi muuta, kuna kõik kinnitatud tehingud salvestatakse püsivalt. Keegi, isegi mitte süsteemiadministraator, ei saa teavet kustutada ega muuta.

Suurem tõhusus: Lisaks saab plokiahelasse salvestada mitmeid reegleid, mida nimetatakse nutikateks lepinguteks, ja neid saab tehingute kiirendamiseks automaatselt täita.

Detsentraliseeritud struktuur: see tähendab, et rakendamise või kontrolli osas puudub ühine mehhanism. Süsteemi turvalisust ei taga mitte valitsuse määrused ja asutused, vaid algoritme kasutavad krüpteerimismeetodid. Detsentraliseeritus tähendab ka seda, et vahendajat pole vaja. Näiteks raha ülekandmine teisele poolele toimub otse, mitte vahendaja kaudu, nagu pangandussektoris.