Mis on krüptovaluuta ?

Krüptovaluuta on täielikult digitaalne krüpteeritud virtuaalne valuuta, mida saab kasutada vahetustehingutes. Mõne jaoks on see tuleviku valuuta. Krüptograafiat kasutatakse vahetustehingute kontrollimiseks ja turvaliseks sooritamiseks. Sellel pole füüsilist vastet.

Tegelikult on deebet- ja krediitkaartidega kulutatud ja üle kantud raha ka virtuaalne valuuta, sest nende toimingute muutumise muutub vaid süsteemiinfo. Krüptovaluutadel on sama tööpõhimõte. Kuid see põhineb detsentraliseeritud süsteemil, mida ei halda ükski organ ega valitsus, mis tagab süsteemi turvamaks.

Krüptovaluutade ajalugu

Bitcoini, esimese krüptovaluuta, töötas 2009. aasta alguses välja isik või inimesed koodnimega Satoshi Nakamoto. Kuigi seda ei arendanud Satoshi Nakamato, jagas seda avatud lähtekoodiga programmina tundmatu(d) isik(ud). See võrk töötab platvormil, mille kontseptsioon on sarnane täieliku krüptimisega failijagamisplatvormidele.

Krüptovaluutade turvalisus

Detsentraliseeritud ehk hajutatud võrgus töötamiseks peab iga süsteemi osa olema kinnitatud. Need toimingud viiakse läbi plokiahela kaudu, nii et iga toimingut näeb igaüks.

Kõik ülekandetoimingud teostatakse saatja ja saaja rahakoti aadressi ning saadetava summa täpsustamisega. Vahetus- või saatmistoimingu peab heaks kiitma saatja ja seejärel süsteem. Kui tehing on kinnitatud, ei saa seda enam tagastada.

Kuidas krüptovaluutat toodetakse ? Mis on krüptoraha kaevandamine ?

Krüptovaluutade tootmine toimub hajutatud süsteemi kaudu, nagu nende oma. Krüptovaluutadel on tootmislimiit, seega mida rohkem krüptoraha toodetakse, seda keerulisemad on krüptoraha tootmiseks lahendamist vajavad toimingud.

Tootmisprotsess toimub kaevandamise teel. Seda tehakse matemaatiliste ülesannete lahendamisel põhinevate tehtetega. Teisisõnu, kui teil on töötlemisvõimsus ja Interneti-ühendus, saate kaevandada.

Millised on krüptovaluutade eelised ?

1. Seda ei mõjuta riikide majanduslik olukord, kuna see ei sõltu ühestki keskpangast;

2. Kontot ei ole võimalik külmutada ega konfiskeerida.